Прокуратура повернула громаді Шацька земельні ділянки вартістю понад 700 тисяч гривень.

Про це повідомили у прес-службі прокуратури області.

Так, у комунальну власність Шацької селищної ради повернули земельні ділянки площею майже 1,3 гектара вартістю понад 700 тисяч гривень.

Нагадаємо, Волинський міжрайонний прокурор із нагляду за додержанням законів у природоохоронній сфері звернувся до суду в інтересах держави в особі Шацької селищної ради з позовом до одного з приватних підприємців про розірвання договорів оренди земельних ділянок та стягнення на користь селищної ради заборгованості зі сплати орендної плати.

Під час перевірки додержання вимог чинного законодавства при укладенні та виконанні договорів оренди землі, проведеної прокуратурою із залученням спеціалістів Державної інспекції сільського господарства у Волинській області в Шацькій селищній раді, з'ясувалося, що у квітні 2010 року між селищною радою та цим підприємцем було укладено два договори оренди земельних ділянок.

Однак, своїх обов’язків згідно договору підприємець не виконував та не платив за орендовану для будівництва автостоянок землю.

Рішенням Господарського суду Волинської області від 4 лютого 2014 року позов прокурора було задоволено.

Договори оренди розірвано, підприємця зобов’язано сплатити заборгованість з орендної плати в сумі понад 100 тисяч гривень.

Наразі відділ Державної виконавчої служби Шацького районного управління юстиції закінчив виконавче провадження за позовом.

Земельні ділянки повернуті у власність громади.